Document details

Wordt Dick Williams De Nieuwe Disney?
Rogier van der Ploeg, Bart Sier

Richard Williams is een vrij onbekende figuur in de Nederlandse tekenfilm-wereld. In Engeland en Amerika echter is hij één van de meest besproken animators na Disney. Daar wordt hij zelfs al de 'nieuwe Disney' genoemd, aanleiding voor ons om eens een keer iets over deze man te schrijven.

De Canadese animator verhuisde in 1955 naar Londen om daar zijn tekenfilm-carriere te maken. Hij maakte enige reclamefilmpjes en ook titelfimpjes voor producties als Casino Royale. In 1966 stichtte hij net enkele andere tekenaars een studio die allerlei opdrachten aannam. Een van deze opdrachten was het filmpje A Christmas Carol, dat erg veel succes had en dat vele prijzen won. Een van de laatste titelingen voor een film was voor The return of the Pink Panther. Normaal wardt de Pink Panther geanimeerd bij een andere tekenfilm-studio onder leiding van Fritz Freeling.

Het meeste van de titeling is geanimeerd door Kay Pindal. Er zijn al geruchten dat Williams de hele Pink Panther-produktie op zich zal gaan nemen.

Nu zijn Williams en zijn medewerkers al zo'n acht jaar bezig aan The Cobbler and the Thief, waarvan nog maar een dik half uur af is. Volgend jaar zal de hele studio zich op de resterende 45 minuten werpen. Op het ogenblik echter vormen de conmercials nog de belangrijkste bron van inkanen.

[…]

Location

Primary location: The Internet Archive

Keywords

Source

Title
Source type Magazine
Volume 27
Published
Language nl
Document type Interview
Media type text
Page count 9
Pages pp. 22-30

Metadata

Id 3545
Availability Free
Inserted 2017-11-29